Død Snø 2 – Tommy Wirkola Filmen

I Død Snø 2 fortsetter handlingen der forrige film sluttet. Martin er den eneste i vennegjengen som overlevde zombieangrepet og er på flukt ned fjellet, med Herzog jaktende i helene. Martin leder Herzog og de andre nazizombene ned fra fjellet og de nærmer seg det lille tettstedet Talvik. Det viser seg at Herzog og nazizombiehæren har skumle planer og Martin er den som må stoppe dem.

Deltakere & Død Snø 2

Død Snø 2 ble utgitt i 2014 og er regissert av samme mann som sto bak forgjengeren, Tommy Wirkola. I tillegg til Død Snø 2 har Wirkola også regissert filmen Kill Buljo: The Movie. Wirkola har skrevet manuset til oppfølgeren sammen med Stig Frode Henriksen og Vegar Hoel, sistnevnte har også hovedrollen i filmen.

Rollebesetningen består av et kobbel av ukjente og velkjente skuespillere. Martin, den eneste overlevende fra vennegjengen, spilles av Vegar Hoel. I tillegg er det en rekke kjente navn på rollelisten, blant annet Hallvard Holmen kjent fra Himmelblå, Ingar Helge Gimle kjent fra Hotel Cæsar og Bjarte Tjøstheim kjent fra Radioresepsjonen. Som i forgjengeren er det Ørjan Gamst som har rollen som zombiefører Herzog.
Om filmen - Død Snø

Død Snø 2 tar opp tråden der forgjengeren sluttet. Den eneste overlevende fra vennegjengen, Martin, kjører ned fjellet på flukt fra zombiehæren. Med zombiefører Herzog i helene krasjer Martin og våkner opp på sykehuset, en arm fattigere. Legene velger å erstatte armen hans med armen til Herzog. Men armen vender seg imot Martin, og maltrakterer alle som kommer hans vei. Utenfor har Herzog og zombiehæren kommet seg ned fra fjellet og nærmer seg tettstedet Talvik. Og de har skumle planer…

De eneste som kan stoppe Herzog og hans armé av nazizombier er Martin, tre amerikanere som kaller seg The Zombie Squad og emo-museumsverten Glenn Kenneth.Død Snø 2 er morsommere og bedre enn forgjengeren med enda mer blod, gørr og tørrvittig humor!

Død Snø 2 i norge
I likhet med forgjengeren ble også Død Snø 2 tatt veldig godt imot både i Norge og i utlandet. Filmen har vunnet flere priser både nasjonalt og internasjonalt, blant annet Best Feature Film på Toronto After Dark Film Festival i 2014.