Maihaugen

Et par timers kjøretur nord for Norges hovedstad Oslo, ligger Lillehammer. Tar dere turen hit finner dere Maihaugen som er Norges største friluftsmuseum.

The Munch Museum Facebook

The Munch Museum Facebook

Det begynte med en tannlege som på slutten av 1800-tallet begynte å samle på gamle, nostalgiske møbler og gjenstander. Opp gjennom årene vokste samlingen og interessen hans og det hele utviklet seg til et museum. Nå har Maihaugen over to hundre bygninger, samt gjenstander som viser hvordan nordmenn har levd fra tiden med helleristninger, via istid, svartedøden, middelalderen og helt frem til i dag. Her finnes også den fine Bobla, som alle kjørte rundt i. Museet er åpent nesten hele året og her kan du også dra til seters eller se boliger fra hele 1900-tallet. Her er det kulturlandskap, forestillinger og et meget berømt og tradisjonelt julemarked som i varetar alle norske juletradisjoner. Ikke minst er det en stor begivenhet når Maihaugen tenner sitt juletre.

Praktisk informasjon

Det er gratis å komme inn på utendørsdelen av museet og så er det egen priser for utstillingene som er innendørs. Maihaugen har veldig mange besøkende, spesielt om sommeren og masse aktiviteter som er populært blant barn.

Maihaugen Museum, Lillehammer

Om ikke lenge kan du også se barndomshjemmet til vår egen dronning Sonja på Maihaugen. Det skal stå i et område som heter «Boligfeltet», der en viser boliger fra vår nære fortid.

Lillehammer

Lillehammer er en populær vinterby. Utenfor byen finner en skieldoradoet Hafjell. I disse fjellene kryr det av hyttefolk og skielskere, enten det gjelder langrenn eller slalåm. Bakkene på Hafjell byr også på muligheter for snowboard og downhill sykling. Området i og rundt Lillehammer er en perfekt arena for friluftsaktiviteter og det arrangeres mange ulike sportsaktiviteter her. Birkebeinerrennet er et av de mest kjente og her finnes det en variant for skielskere, sykkelentusiaster og de som foretrekker å løpe.

Lillehammer

Lillehammer er en koselig by som byr på et trivelig sentrum med hyggelige butikker og restauranter. Det yrer av liv både sommer som vinter og byen. Byen har også et flott studentliv som bidrar til ekstra moro. Storgata er velkjent for sin spesielle trehusbebyggelse og bidrar slik til byens sjarm.

Byen grenser til Mjøsa og kommer dere hit om sommeren kan dere ta en tur med den hvite svanen, dampskipet Skibladner.